μαδεροθεραπεία στον ώμο

Μαδεροθεραπεία σώματος: τι είναι και ποια τα οφέλη της 

Η μαδεροθεραπεία είναι μια τεχνική μασάζ που δρα στο λεμφικό σύστημα και έχει καταγωγή από την Κολομβία. Σε εμάς είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια, αφού βγήκε στο προσκήνιο τη δεκαετία του 90’. Σε αυτή τη θεραπεία μασάζ, ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα ξύλινα εργαλεία μασάζ για να διεγείρει το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα. Μερικά από τα πιο διαδεδομένα πλεονεκτήματα αυτής της θεραπείας μασάζ είναι, η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε γλουτούς, μπράτσα, και σε όλο το μήκος του ποδιού και η ενίσχυση του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος. Παρακάτω θα αναλύσουμε περισσότερο τη τεχνική της μαδεροθεραπείας και θα μάθουμε για πιο λόγο αυτή η τεχνική μασάζ είναι διάσημη και πως μας ωφελεί. 

Τι είναι η μαδεροθεραπεία 

Η μαδεροθεραπεία ή αλλιώς maderotherapy, προέρχεται από τη λέξη “madero” (στα ελληνικά, μαδέρι), που μεταφράζεται σε “ξύλο” στα ισπανικά και η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ξύλινων εργαλείων, όπως κυλίνδρους και γλυπτά εργαλεία, για μασάζ και χειρισμό των ιστών του σώματος. Η μαδεροθεραπεία αρχικά εμφανίστηκε στην Κολομβία και έγινε γνωστή στον κόσμο τη δεκαετία του 90’. Πρόκειται για μία ολιστική θεραπεία μασάζ που με τη βοήθεια ειδικών ξύλινων εργαλείων και σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές μασάζ, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. 

μαδεροθεραπεία στην κοιλιά

Τα ειδικά ξύλινα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μία συνεδρία μαδεροθεραπείας στο σπίτι ή σε στούντιο μασάζ, πρέπει να είναι από 100% φυσικό ξύλο, ώστε να μη προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στην επιδερμίδα και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 

Με αυτά τα εργαλεία, ο θεραπευτής μασάζ ασκεί εντατική πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως μηροί, γλουτοί, χέρια, κοιλιά, ακόμα και πρόσωπο, χωρίς να απαιτείται επεμβατική διαδικασία. Ο στόχος είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του λεμφικού συστήματος. 

Ένα από τα πολλά οφέλη της μαδεροθεραπείας με την πίεση που ασκείται, είναι η ενίσχυση της διασποράς των λιπιδίων και της κυτταρίτιδας, επιτρέποντας τη φυσική αποβολή τους. 

Τα οφέλη της μαδεραροθεραπείας 

Η μαδεροθεραπεία έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Συνήθως επιλέγεται για τα οφέλη της ως μετεγχειρητική λεμφική θεραπεία για όσους υποβλήθηκαν σε διαδικασίες λιποαναρρόφησης ή ανόρθωσης γλουτών, για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και για την ενίσχυση του λεμφικού συστήματος. 

Πιο αναλυτικά, τα οφέλη της μαδεροθεραπείας είναι: 

  • Διεγείρει τη κυκλοφορία του αίματος και το λεμφικό σύστημα
  • Αποτελεί φυσική και μη επεμβατική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, της μείωσης λίπους και της όψης φλοιού πορτοκαλιού
  • Είναι μια Βαθύτερη μορφή μασάζ
  • Κατάλληλη τόσο για κέντρα αισθητικής/ μασάζ, όσο και για οικιακή χρήση
  • Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα που βοηθά στην εξάλειψη της κατακράτησης νερού και στην αποτοξίνωση του οργανισμού από βλαβερά στοιχεία
  • Χαλαρώνει, ηρεμεί και εξαλείφει το άγχος
  • Χαρίζει ευεξία και ανανέωση
  • Βοηθάει στην απώλεια πόντων από γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, χέρια, και μπράτσα
  • Βελτιώνει τον μεταβολισμό 
  • Βοηθά στη ανόρθωση των γλουτών και των μοιρών
  • Τονώνει. συσφίγγει και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα
  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της μαδεροθεραπείας είναι η δυνατότητα που δίνεται στο θεραπευτή, χάρη στα ειδικά ξύλινα εργαλεία που χρησιμοποιεί, να πετύχει πιο ακριβή και έντονη πίεση στις στοχευμένες περιοχές και να επικεντρωθεί στη διάσπαση των λιπών, στην ενίσχυση του λεμφικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

μαδεροθεραπεία στο πόδι

Πως λειτουργεί η μαδεροθεραπεία

Η Μαδεροθεραπεία, επίσης γνωστή ως θεραπεία με ξύλο, λειτουργεί με τη χρήση ειδικών ξύλινων εργαλείων που χρησιμοποιούνται με διάφορες κινήσεις από τον θεραπευτή, ώστε να καταφέρει να φτάσει στα βαθύτερα σημεία των ιστών. 

Πιο αναλυτικά, η μαδεροθεραπεία λειτουργεί με:

Επιλογή ξύλινων εργαλείων: Οι θεραπευτές μασάζ επιλέγουν από μια ποικιλία ξύλινων εργαλείων, όπως κυλίνδρους, γλυπτά εργαλεία και με ραβδώσεις, κάθε ένα σχεδιασμένο για συγκεκριμένα μέρη του σώματος και σκοπούς.

Στοχευμένες Τεχνικές Μασάζ: Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί μια συνδυαστική τεχνική κύλισης του δέρματος, πιέσεων και γλυπτικής με τα ξύλινα εργαλεία. Αυτές οι τεχνικές εφαρμόζονται σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως μηροί, γλουτοί, κοιλιά, χέρια και πρόσωπο.

Ενίσχυση της Κυκλοφορίας: Η πίεση που ασκείται βοηθάει στην βέλτιστη ροή του αίματος και της λεμφικής κυκλοφορίας. Η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί να συμβάλει στην απομάκρυνση τοξινών, στη μείωση της συγκέντρωσης υγρών και στην αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών.

Διάσπαση των Λιπιδίων: Η ασκούμενη πίεση στοχεύει στη διάσπαση των αποθεμάτων λίπους και της κυτταρίτιδας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο σμιλευμένη εμφάνιση και στην εξομάλυνση της υφής του δέρματος.

Λεμφική Αποσυμφόρηση: Η μαδεροθεραπεία επικεντρώνεται ειδικά στο λεμφικό σύστημα, βελτιώνοντας τη λειτουργία του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αποβλήτων και των περιττών υγρών από το σώμα.

Μη Επεμβατική Προσέγγιση: Η μαδεροθεραπεία είναι μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση σε χειρουργικές επεμβάσεις για τη σμίλευση του σώματος και τη μείωση της κυτταρίτιδας. 

Πόσο διαρκεί και σε ποσο χρόνο μπορώ να δω αποτελέσματα

Συνήθως, κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά και μπορούν να παρατηρηθούν αξιοσημείωτες αλλαγές από την τρίτη συνεδρία και μετά. Ωστόσο, για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστάται ένας πλήρης κύκλος 15 συνεδριών.

μαδεροθεραπεία στην κοιλιά

Σε ποιους απευθύνεται η μαδεροθεραπεία

Η μαδεροθεραπεία απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων αφού ενδύκνειται για πολλές εναλλακτικές μορφές θεραπείας και αποκατάστασης. Είτε κάποιος επικεντρώνεται στη γενική ευεξία, στοχεύοντας στην ανακούφιση της ενόχλησης των μυών και των αρθρώσεων, είτε προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την κυτταρίτιδα, η μαδεροθεραπεία προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους αναζητούν αισθητικές βελτιώσεις, όπως σμίλευση σώματος και μείωση του τοπικού λίπους. Επιπλέον, άτομα που υποβάλλονται σε μετεγχειρητική θεραπεία ή μετά τον τοκετό ανάκαμψη μπορούν να ξεκινήσουν μαδεροθεραπεία για ταχύτερη ανάρρωση, αφού συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους. Οι αθλητές μπορούν να το ενσωματώσουν στη ρουτίνα τους για μυϊκή αποκατάσταση και ευελιξία, αφού χάρη σε αυτή τη τεχνική μασάζ, απομακρύνεται το γαλακτικό οξύ από τους μύες. 

Η θεραπεία είναι επίσης ελκυστική για όσους ενδιαφέρονται για φυσικές και μη επεμβατικές προσεγγίσεις, καθώς περιλαμβάνει τη χρήση ξύλινων εργαλείων χωρίς χημικά ή επεμβατικές διαδικασίες. Επιπλέον, τα άτομα που επιθυμούν να διαμορφώσουν το περίγραμμα του σώματος τους χωρίς τη χρήση χειρουργικών επεμβατικών μεθόδων, βρίσκουν τη μαδροθεραπεία ως μια βιώσιμη επιλογή, καθώς στοχεύει να σμιλέψει και να διαμορφώσει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Τέλος, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για άτομα με προβλήματα δυσκοιλιότητας, με αίσθηση «φουσκώματος», «πρηξίματος» καθώς ενεργοποιεί το έντερο, όπως και το μασάζ στην κοιλιά.

Μαδεροθεραπεία στο σπίτι

Η μαδεροθεραπεία στο σπίτι γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και στο στούντιο, με τη μόνη διαφορά ότι απολαμβάνετε την υπηρεσία μασάζ στο σπίτι σας. Αφού κλείσετε ραντεβού με το θεραπευτή σας, εκείνος θα φροντίσει ώστε να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα ξύλινα εργαλεία της μαδεροθεραπείας που θα χρειαστεί, για να απολαύσετε μία χαλαρωτική και ολιστική εμπειρία μασάζ. 

Θέλετε να κάνετε μασάζ στο σπίτι σας ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο;

Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας σήμερα

Similar Posts