θεραπευτικό μασάζ

Θεραπευτικό μασάζ: Τι είναι, είδη και οφέλη

Με τον όρο θεραπευτικό μασάζ αναφερόμαστε σε μία ομάδα από τεχνικές και είδη μασάζ που χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουμε την κατάσταση της υγείας μας. 

Τέτοια είδη θεραπευτικού μασάζ μπορεί να είναι, το deep tissue massage, αθλητικό μασάζ, το λεμφικό, το σουηδικό και πολλά ακόμη που θα δούμε παρακάτω. 

Τα οφέλη του θεραπευτικού μασάζ, ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και με το είδος που θα επιλέξετε. 

Τι είναι το θεραπευτικό μασάζ;

Το θεραπευτικό μασάζ είναι μία ομάδα από διάφορα είδη μασάζ που βελτιώνουν την κατάσταση της υγείας σας και μπορούν να θεραπεύσουν μία σειρά παθήσεων. 

Ο θεραπευτής λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του σώματος και τις προτιμήσεις του πελάτη, ώστε μαζί να αποφασίσουν πιο είδος θεραπευτικού μασάζ θα εφαρμόσει. 

Θεραπευτικό μασάζ είναι οποιοδήποτε είδος μασάζ που μπορεί να θεραπεύσει μία πάθηση ή να καταπραΰνει χρόνιους μυικούς πόνους. 

Αντιθέτως το χαλαρωτικό στοχεύει στη χαλάρωση του ατόμου και την ανακούφιση από άγχος και stress, εφαρμόζοντας απαλές κινήσεις μασάζ.

θεραπευτικό μασάζ

Ποια είδη θεραπευτικού μασάζ υπάρχουν;

Τα είδη θεραπευτικού μασάζ που συνήθως προτίνονται και μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων είναι:

Deep tissue μασάζ

αθλητικό μασάζ

Το deep tissue μασάζ ή αλλιώς μασάζ βαθύ ιστού, είναι ένα είδος θεραπείας μασάζ που εστιάζει στην προσέγγιση των βαθύτερων στιβάδων των μυών και του συνδετικού ιστού. Στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα των μυών μέσα από τεχνικές όπως, κύλιση του δέρματος και έντονες πιέσεις σε στοχευμένες περιοχές,  και απελευθερώνει την ένταση από τους μύες.

Είναι συχνό φαινόμενο τα άτομα που λαμβάνουν Deep tissue μασάζ να νιώθουν πόνο 24 ώρες μετά τη θεραπεία κάτι που οφείλεται στις έντονες πιέσεις στα βαθύτερα στρώματα των ιστών. Δείτε περισσότερα για τον πόνο μετά το μασάζ.

Θεραπευτικό μασάζ πλάτης

πονοσ στην πλατη

Το θεραπευτικό μασάζ πλάτης είναι ένα είδος μασάζ όπως αυτό του σουηδικού. Ο θεραπευτής επικεντρώνει την θεραπεία στο σημείο της πλάτης με σκοπό την εκτόνωση της έντασης από τους μύες, την αποκατάσταση αυτών, και την ανακούφιση από χρόνιους πόνους. 

Μαδεροθεραπεία

μαδεροθεραπεία στο μπουτι

Στη μαδεροθεραπεία, ο θεραπευτής επιλέγει και χρησιμοποιεί πληθώρα ξύλινων εργαλείων που με τη βοήθεια τους ασκεί πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να ανακουφίσει από χρόνιους μυικούς πόνους, για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, και για την καλύτερη κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος.

Λεμφικό μασάζ

Λεμφικό μασάζ οφέλη

Το λεμφικό μασάζ ή μασάζ λεμφικής παροχέτευσης είναι ένα είδος μασάζ που χρησιμοποιείται για τη διέγερση του λεμφικού συστήματος και την καλύτερη κυκλοφορία αυτού, αλλά και της ροής του αίματος. Είναι από τα πλέον πιο αποτελεσματικά είδη θεραπευτικού μασάζ αφού μετρά πολλά οφέλη για την υγεία μας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα ή σε συγκεκριμένες περιοχές όπως αυτή του προσώπου.

Σουηδικό μασάζ

θεραπευτικο σουηδικο μασαζ αθηνα

Το σουηδικό μασάζ είναι μια θεραπευτική τεχνική μασάζ που χρησιμοποιεί κινήσεις με ολίσθηση, ζύμωμα και κυκλικές κινήσεις για χαλάρωση των μυών και βελτίωση της συνολικής ευεξίας. Εστιάζει στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ανακούφιση της έντασης και στην ενίσχυση της ευελιξίας. Αυτό το μασάζ είναι κατάλληλο για άτομα που αναζητούν χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες.

Θέλετε να κάνετε μασάζ στο σπίτι σας ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο;

Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας σήμερα

Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να γίνει;

Το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος που διακρίνεται μυϊκός πόνος, ένταση ή ακόμα και τραυματισμός μετά από άσκηση. Μπορείτε να υποδείξετε στο θεραπευτή σας τα σημεία που νιώθετε πόνο ή ένταση, ώστε να εφαρμόσει την κατάλληλη τεχνική και να δουλέψει στην περιοχή.

Τι οφέλη έχει το Θεραπευτικό μασάζ στην υγεία;

Το θεραπευτικό μασάζ έχει πολλά οφέλη για την ολιστική υγεία του ατόμου. Μέσα από το είδος θεραπευτικού μασάζ που θα επιλέξετε θα λάβετε και τα ανάλογα οφέλη για την υγεία και το σώμα σας.

  • Χαλάρωση και ανακούφιση από άγχος και στρες
  • Ανακούφιση από χρόνιους μυικούς πόνους
  • Μείωση των φλεγμονών (τενοντίτιδες, οσφυαλγία, ισχιαλγία)
  • Ανακούφιση από μυοσκελετικές παθήσεις (αρθρίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, σκολίωση)
  • Διαστέλη τους σφιγμένους μυς
  • Βελτιώνει το λεμφικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος
  • Προάγει τον καλό ύπνο
  • Ανακουφίζει από δυσκοιλιότητα
  • Μειώνει αισθητά τους πονοκεφάλους 
  • Βοηθά στη διαχείριση του πόνου από ινομυαλγία
  • Αυξάνει την παραγωγικότητα
  • Βελτιώνει τη συνολική υγεία του ανοσοποιητικού

Πως θα επιλέξετε είδος θεραπευτικού μασάζ;

Πριν κλείσετε ραντεβού με τον θεραπευτή σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί του τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας, ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε σωστά το είδος θεραπευτικού μασάζ για μία ολιστική θεραπεία και βελτίωση της συνολικής εικόνας της υγείας σας. 

Ποιες οι διαφορές του θεραπευτικού και του χαλαρωτικού μασάζ; 

Η βασική διαφορά που έχει το θεραπευτικό μασάζ και το χαλαρωτικό είναι ο στόχος της κάθε θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, το χαλαρωτικό μασάζ έχει ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση του άγχους και την επίτευξη συνολικής χαλάρωσης ενώ το θεραπευτικό μασάζ επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση πόνου.

Παρόλο που και τα δύο είδη μασάζ προσφέρουν παρόμοια οφέλη και ιδιότητες, η κύρια διαφοροποίησή τους έγκειται στην χρησιμοποιούμενη τεχνική. Η μεθοδολογία των χειρισμών, τα σημεία πίεσης, καθώς και η ένταση που εφαρμόζεται διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του μασάζ.

Θέλετε να κάνετε μασάζ στο σπίτι σας ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο;

Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας σήμερα

Similar Posts