μασάζ για πόνο στη μέση

Μασάζ για πόνο στη μέση: 5 Τεχνικές που Λειτουργούν

Με την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση, το μασάζ έχει αποδειχθεί ως μια αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία. 

Η ξεκούραση και η εφαρμογή θερμότητας ή πάγου μπορούν να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, το μασάζ για πόνο στη μέση προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. 

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς το μασάζ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στη μέση και ποιες τεχνικές μασάζ είναι πιο αποτελεσματικές σε αυτόν τον τομέα.

Βοηθά πραγματικά το μασάζ για το πόνο στη μέση;

γυναίκα με πόνο στη μέση από τις πολλές ώρες καθιστικής εργασίας

Η πλάτη αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους μας και του φυσικού στρες, επιβαρύνοντας τους μύες και τους συνδέσμους που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να περιορίσει την κινητικότητα και να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να περιγραφεί ως “ανυπόφορος”. Ο χρόνιος πόνος στη μέση μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την καθημερινή ζωή, και η ανάρρωση από αυτόν μπορεί να διαρκέσει από εβδομάδες έως μήνες.

Πολλοί ανατρέχουν στην παραδοσιακή θεραπεία, όπως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου. Ωστόσο, η φυσιοθεραπευτική αγωγή, η συνέχιση της φυσικής δραστηριότητας και ένα θεραπευτικό μασάζ μπορούν επίσης να προσφέρουν ανακούφιση και χαλάρωση.

Τα τελευταία χρόνια, το μασάζ έχει γίνει αρκετά δημοφιλής ως εναλλακτική θεραπεία για ανθρώπους με πόνο στη μέση. 

Όταν προστίθεται στο μείγμα της παραδοσιακής θεραπείας του πόνου στη μέση, η μαγική και χαλαρωτική επαφή ενός επαγγελματία μασέρ μπορεί να προωθήσει σημαντική επούλωση και ανακούφιση από έναν πονεμένο πόνο στη μέση. 

Οι επαγγελματίες της υγείας αναγνωρίζουν τη θεραπεία μασάζ του πόνου στη μέση ως μια ασφαλή και φυσική ανακούφιση για τον πόνο στην κάτω μέση και ως αποτελεσματική βοήθεια σε διάφορες θεραπείες του πόνου. Επιπλέον, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ενθαρρύνουν ακόμα και τους ασθενείς με πόνο στη μέση να αναζητήσουν θεραπεία μασάζ εκτός από την ιατρική αγωγή.

Διάφορα στοιχεία ερευνών υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα του μασάζ για πόνους στα κατώτερα σημεία της πλάτης, δείχνοντας τα οφέλη της θεραπείας σε ό,τι αφορά την ανακούφιση συμπτωμάτων και την ταχύτερη επιστροφή σε μια καθημερινότητα χωρίς πόνο.

Τα εντυπωσιακά οφέλη του μασάζ για την πονεμένη μέση σας

Το μασάζ προσφέρει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία κάθε ατόμου, τα οποία υπερβαίνουν την ανακούφιση του πόνου. Ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση, τα κυριότερα οφέλη περιλαμβάνουν:

Αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του μακροχρόνιου καθίσματος: Η λανθασμένη στάση του σώματος είναι ένα κοινό πρόβλημα σε πολλούς ανθρώπους που εργάζονται στο γραφείο. Πιο συχνά, εκδηλώνεται με πόνο στο λαιμό και τους ώμους.  Οι εργαζόμενοι στο γραφείο που κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι πιο ευάλωτοι σε πόνους και αδυναμία στη μέση και τους γλουτιαίους μυς. Η τακτική θεραπεία μασάζ μπορεί να αποτρέψει την ανισορροπία που προκαλείται από το μακροχρόνιο κάθισμα.

Ανακουφίζει από πονεμένους μύες: Το τακτικό μασάζ μπορεί αποτελεσματικά να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος. Η κυκλοφορία του αίματος βοηθά στην παροχή επαρκούς οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στην περιοχή που επηρεάζεται με αποτέλεσμα την γρηγορότερη ίαση.

Βελτιώνει την ψυχική υγεία: Η ανθρώπινη επαφή προσφέρει θεραπευτικά και χαλαρωτικά αποτελέσματα σε όσους αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνες, πολλοί ασθενείς, όπως οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού που λαμβάνουν θεραπεία μασάζ, αναφέρουν μείωση του καταθλιπτικού και θυμωμένου τους συναισθήματος. Ένα μασάζ μπορεί αναμφίβολα να συμβάλει στην βελτίωση της ψυχικής υγείας ατόμων που αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση.

Βελτιώνει τον ύπνο: Το μασάζ μπορεί να προσφέρει έναν ξεκούραστο ύπνο αλλα και να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούν να ξεκουραστούν ή να ηρεμήσουν εύκολα. Βοηθά τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία να αισθάνονται περισσότερο χαλαροί και να κοιμούνται πιο ευκολα τη νύχτα.

Ενισχύει την ανοσία: Το μασάζ είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για να αυξήσετε τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων σας, που είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του σώματός σας από επιβλαβείς ασθένειες.

Τα καλύτερα μασάζ για πόνο στη μέση

μασάζ για πόνο στη μέση

Το μασάζ δεν είναι μόνο μια εξαιρετική θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών μυοσκελετικών προβλημάτων που προκαλούν πόνο σε ολόκληρο το σώμα. Εστιάζοντας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μπορούμε να ελέγξουμε τον πόνο από την πηγή του.

Ακολουθούν 5 διαφορετικές τεχνικές μασάζ που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση και σε ολόκληρη την πλάτη.

1. Σουηδικό μασάζ

Όταν σκέφτεστε να κάνετε ένα μασάζ, το πρώτο πράγμα που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό είναι το σουηδικό μασάζ. Αυτό το είδος μασάζ ωφελεί τη χαλάρωση και την ανακούφιση από τους πιασμένους μυς. Το σουηδικό μασάζ περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνικών, όπως:

Effleurage: Περιλαμβάνει απαλές, ομαλές κινήσεις με τα δάχτυλα, την παλάμη ή τον αντίχειρα. Συνήθως χρησιμοποιείται στην αρχή και στο τέλος της συνεδρίας μασάζ για να ενεργοποιήσει τη ροή του αίματος, να ζεστάνει το δέρμα και να χαλαρώσει τον πελάτη.

Petrissage: Κυλιόμενες κινήσεις για να ενεργοποιηθούν οι μύες και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος. Η πίεση εξαρτάται συνήθως από την ευαισθησία του πελάτη. Αυτή η τεχνική εστιάζει περισσότερο στην τεταμένη περιοχή της πλάτης. Ο θεραπευτής μασάζ ξεκινά το σουηδικό μασάζ με ένα ελαφρύ petrissage και τελικά αυξάνει την πίεση για να απελευθερώσει την ένταση των μυών.

Tapotement: Περιλαμβάνει ρυθμικά χτυπήματα στο σώμα με τις παλάμες, τα δάχτυλα ή την άκρη των χεριών για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ανακουφίσει από την κόπωση. Η πίεση και η ταχύτητα μπορεί να είναι είτε χαλαρωτικές είτε ενεργοποιητικές.

Τριβές: Ο μασέρ τρίβει το δέρμα με τις παλάμες, τα δάχτυλα ή τον αντίχειρα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται για να ανακουφίσει τους μύες, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ελαττώσει την τάση και τους πόνους στους μύες.

2. Deep Tissue – Αθλητικό

αθλητικό μασάζ

Το βαθύ μασάζ ιστών γνωστό και ως αθλητικό, δεν είναι για όσους αναζητούν απλά χαλάρωση. Αυτή η μορφή θεραπείας περιλαμβάνει την εφαρμογή έντονης πίεσης στους πονεμένους μύες, προσπαθώντας να φτάσει όσο πιο βαθιά μπορεί στον ιστό. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνει τους συμπιεσμένους ιστούς και χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες που προκαλούν χρόνιο πόνο στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης.

Πριν αποφασίσετε για ένα βαθύ μασάζ ιστών, συζητήστε με τον μασέρ σας. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητα χαλαρωτικό, δεν πρέπει να αισθάνεστε ανεκτίμητο πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκλειστικά για την απελευθέρωση των μυών. Οι επαγγελματίες μασέρ μπορούν να προσαρμόσουν την πίεση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνήθως ξεκινούν με απαλές κινήσεις και σταδιακά αυξάνουν την πίεση. Μετά τη συνεδρία, είναι σύνηθες να αισθάνεστε μυϊκό πόνο για μερικές ημέρες. Ένα ζεστό μπάνιο με άλατα Epsom μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου.

Θέλετε να κάνετε μασάζ στο σπίτι σας ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο;

Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας σήμερα

3. Trigger Point

trigger points πλάτης

Το Trigger Point μασάζ είναι μια τεχνική παρόμοια με το βαθύ μασάζ ιστών, σχεδιασμένη για να εντοπίσει και να απελευθερώσει “σφιχτά σημεία” μέσα στους καταπονημένους μυες ή trigger points. Για παράδειγμα αν έχουμε ένα trigger point στη πλάτη ή το λαιμό, μπορεί να προκαλέσει πόνο σε άλλα μέρη του σώματος. 

Αυτή η τεχνική δεν επιδρά σε ολόκληρο το μήκος του μυός αλλά εστιάζει στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου και της έντασης σε σημείο.

4. Myofascial Massage

Το “Μυοφασιακό Μασάζ” είναι μια μορφή μασάζ που αποσκοπεί στην ανακούφιση του πόνου και την αποκατάσταση της τάσης στο μυοσκελετικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στη μέση. 

Η φασία ειναι λεπτές στρώσεις συνδετικού ιστού που καλύπτει όλους τους μύες. Το μυοφασιακό μασάζ επικεντρώνεται σε μια ευρύτερη περιοχή μυών σε ολόκληρο το σώμα. Κατά τη διαδικασία, ο μασέρ αρχίζει με απαλές κινήσεις σε ολόκληρο το σώμα για να εντοπίσει τα σημεία έντασης. Μετά την εντοπισμό των σημείων, οι θεραπευτές αυξάνουν την πίεση για αργή απελευθέρωση των Trigger Point. Επιπλέον, το μυοφασιακό μασάζ μπορεί να ανακουφίσει από ινομυαλγία και χρόνιο σύνδρομο κόπωσης με αποτελεσματικότητα.

5. Hot stone massage

hot stone massage

Είναι μια μορφή θεραπείας χαλάρωσης και ανακούφισης που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ζεστών πετρών (βασάλτες) σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Το hot stone massage μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των σφιγμένων συνδετικών ιστών και στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση λόγω τραυματισμών των μυών και των συνδέσμων.

Ο θεραπευτής τοποθετεί τις ζεστές πέτρες σε δύο σειρές κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια, γίνεται μασάζ στην πλάτη, το πίσω μέρος του κάθε μηρού και του ποδιού, με τη χρήση μιας θερμαινόμενης πέτρας. Η θερμότητα από τις πέτρες προάγει τη χαλάρωση των μυών και των μαλακών ιστών και μειώνει τις συσπάσεις των μυών. Η θεραπεία με θερμότητα από τις πέτρες βελτιώνει επίσης τη ροή του αίματος, αυξάνει το οξυγόνο στα κύτταρα και βοηθά στην απελευθέρωση τοξινών. 

Το μασάζ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στη μέση και έχει αξιοσημείωτα οφέλη για όλο το σώμα. Το μασάζ δεν είναι απλά μια πολυτελής απόλαυση, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση του πόνου και τη βελτίωση της ευεξίας σας. 

Θέλετε να κάνετε μασάζ στο σπίτι σας ή σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο;

Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας σήμερα

Similar Posts